Nova Gorica, 19. november 2024 – V sklopu dogajanja na Dnevih Slovenskega turizma (DST) in na Gostinsko turističnem zboru (GTZ) je potekala tudi podelitev priznanj Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS) za kakovost in uspešnost. Družba Hit si je prislužila priznanje za 40 let uspešnega poslovanja, Hitovemu Hotelu Sabotin so dodelili posebno priznanje za dolgoletno tradicijo, med prejemniki priznanj pa je tudi 10 dolgoletnih zaposlenih v družbi Hit. Hitovi zaposleni so svoja znanja in veščine predstavili tudi na tekmovanjih GTZ in osvojili skupno 3 bronasta, 1 srebrno, 1 zlato priznanje ter 1 zlato medaljo.
V okviru letošnjih Dnevov slovenskega turizma so v Laškem potekala različna strokovna srečanja in prireditve, med katerimi je tudi 71. Gostinsko turistični zbor (GTZ), ki velja za stanovsko prireditev gostinstva in turizma z najdaljšo tradicijo v Sloveniji.
Družba Hit in njeni zaposleni prejeli številna priznanja TGZS
Turistično gostinska zbornica Slovenije je na dogodku »Pozdrav prireditvi« podelila priznanja za kakovost in uspešnost v turistični in gostinski dejavnosti. Med nagrajenci je tudi družba Hit, ki si je prislužila priznanje za 40-letnico uspešnega poslovanja. Na prireditvi ga je prevzel predsednik uprave družbe Hit, mag. Sandi Brataševec. Poleg tega je posebno priznanje za dolgoletno tradicijo ob 70. jubileju prejel tudi Hotel Sabotin.
Priznanja TGZS za posebne dosežke pri delu ter doprinos k dvigu kakovosti storitev je prejelo kar deset zaposlenih v družbi Hit. Med njimi je šest sodelavcev iz Hotela Perla: sobarica Bernarda Humar, glavni kuhar Damijan Demšar, kuharica Esma Džananović ter natakarji Ivan Panić, Ivo Oršulić in Ferid Čamdžić. Priznanje sta prejela tudi sobarica Marjeta Šavli ter natakar Zoran Bilbija, oba iz Hotela Park ter Azelina Kizić, kuharica v Hotelu Lipa in Bojana Derman, natakarica v Hotelu Sabotin.
Zlata medalja in 5 priznanj za hitovce na tekmovanjih GTZ
Mlajša generacija Hitovih zaposlenih pa se je udeležila tudi tekmovanj Gostinsko turističnega zbora, ki so potekala v različnih panogah. Na tekmovanju hotelskih receptorjev se je predstavil Anej Markočič (Hotel Perla), ki je prejel bronasto priznanje. Jernej Melinc iz Hotela Park se je preizkusil v pripravi burgerjev in prav tako osvojil bronasto priznanje. Marjana Štrukelj iz Hotela Park je tekmovala v pripravi jedi v ponvi (big pan), prislužila si je srebrno priznanje. V tekmovanju v pripravi jedi po naročilu v mladinski kategoriji je Ljubomir Srebranov (Hotel Park) prejel bronasto priznanje, tekmoval pa je tudi v pripravi jedi v ponvi (big pan – mladinci), kjer je osvojil zlato priznanje in tudi zlato medaljo.
Predsednik uprave družbe Hit mag. Sandi Brataševec je ob zaključku prireditve povedal: »Priznanja TGZS in dosežki naših zaposlenih na tekmovanjih GTZ so pomembna potrditev strokovnosti in uspešnega dela naših zaposlenih, ki si vsakodnevno prizadevajo za odličnost Hitovih storitev, obenem pa te nagrade pomenijo dobro popotnico družbi Hit na poti uresničevanja prihodnjih ambicioznih ciljev, ki smo si jih postavili z novo razvojno strategijo. Pohvala gre vsem hitovkam in hitovcem, ki so s svojim predanim delom omogočili prejem priznanja za 40 let uspešnega poslovanja, posebne čestitke pa letošnjim prejemnikom priznanj za posebne dosežke, Hotelu Sabotin ter vsem mladim tekmovalcem in tekmovalkam za osvojena priznanja in medaljo.«